Welkom

De Barbaraschool is een kleine buurtschool in een prachtig gebouw, gelegen aan het Eikenplein dicht bij het Oosterpark.

De meeste kinderen wonen in de Oosterparkbuurt en hebben verschillende culturele- en religieuze achtergronden. Deze verschillen vormen mede de basis om respectvol met elkaar om te leren gaan. De kinderen worden positief tegemoet getreden en leren elkaar complimenten  geven.

Wilt u meer informatie over de Barbaraschool of wilt u uw kind aanmelden dan kunt u een afspraak maken met Cilia van Oostveen, directeur, tel. 020- 6650790.

Open dagen groot succes

De open dagen deze week zijn goed bezocht. Op beide dagen werden de ouders ontvangen in het lokaal van juf Irma, waar ze zijn ontvangen en toegesproken door Cilia. Naast bijdragen van ouders van de barbaraschool en de docenten was er tijd voor vragen. Natuurlijk werd afgesloten met een rondleiding door de school. In april volgt alweer de volgende open dag.

Lees verder

Trammeland in Tandenland

Omdat wij de mondgezondheid van uw kind erg belangrijk vinden, zijn wij deze week weer gestart met ons jaarlijkse onderbouw programma van de GGD: Trammelant in Tandenland.
Hierin speelt Tandenpoes een grote rol: hij is onze tandenheld. Met zijn staart maakt hij een tandenborstel en zo poetst hij alle gebitten van de dieren. Dankzij zijn speciale vergrootbril kan hij precies zien waar de plakmannetjes in de mond zitten.

Luilakken zijn één van die plakmannetjes. Zij zitten in je mond en zijn erg bang voor de tandenborstel. Als je niet goed poetst, óf niet vaak genoeg poetst, dan komen er te veel luilakken in je mond. Zij kruipen dan onder je tandvlees en kunnen voor problemen zorgen. Je poetst ze weg door 2x per dag (’s ochtends en ’s avonds) je tanden te poetsen.
Zoetkoppen zijn ook plakmannetjes. Zij zijn dol op al het zoete eten en drinken dat je mond binnen komt en zij snoepen met je mee. Hoe meer zij met je mee snoepen, hoe meer zij moeten plassen.  Dat is een groot probleem want die plasjes zijn zuur en zorgen voor gaatjes in je tanden. Ook de zoetkoppen zijn bang voor de tandenborstel en verdwijnen dus als je goed poetst.

Tandenpoes leert zijn goede vriend Nijlpaard (en daarmee meteen de kinderen) hoe je goed voor je tanden en je mond kunt zorgen. Gedurende het schooljaar bekijken wij 3 filmpjes van de website van de GGD. Ook ontvangen de kinderen deze week een speciaal Trammelant in Tandenland boekje waarmee u thuis aan de slag kunt en lekker kunt voorlezen/ samen kunt kleuren. 
In de klas leren de kinderen onze Ko ook hoe hij zijn tanden goed moet verzorgen. Ko is zelfs al bij de schooltandarts geweest! Hij was niet bang en heeft een sticker gekregen omdat hij zo goed van de kinderen geleerd heeft hoe je moet poetsen. Nu leert Ko aan aap en tijger hoe je goed voor je mond kunt zorgen. Dus, kinderen, bedankt!

Lees verder

Talentenshow 2016

Donderdag 31 maart om 18:30 uur vindt de jaarlijkse Barbara Talentenshow plaats. Een uur lang genieten van de talenten van alle leerlingen op het podium. Elk jaar weer een succes! 

Lees verder

Gefeliciteerd, voetbalkampioenen van Amsterdam Oost!

Lees verder

Bijna Sinterklaas!!!

Ook dit jaar komt de Sint samen met zijn pieten onze school verblijden met een bezoekje. Op welke wijze komen ze dit jaar bij ons aan? Kom ook kijken op vrijdagochtend 4 december rond 8:30 uur op het schoolplein...

Lees verder

Sint Maarten

Op woensdag 11 november wordt het feest buiten op het schoolplein gevierd. Onder leiding van ouders wordt er om 17:00 uur pompoensoep gegeten. Daarna gaan de kinderen samen met de ouders en hun lampion door het Oosterpark en de buurt lopen.

Lees verder

Open inloop ochtend

Op vrijdag 25 september is er om 10:30 uur een open inloop ochtend om nader met de Barbaraschool kennis te maken.

Lees verder

Barbaraschool wint gulden feniks

Prijsuitreiking gemist?

Lees verder

'Pimp my school'

De katholieke Barbaraschool is een van de oudste basisscholen van Amsterdam. De school is gehuisvest in een prachtig neoclassicistisch kloostergebouw op het Eikenplein in Amsterdam Oost. Het interieur stamt echter uit de jaren ’80 en verkeert in zeer slechte staat: donker, stoffig en versleten. Een doorn in het oog van de ouders die hun kinderen dagelijks naar de school brengen.

Lees verder