Welkom

De Barbaraschool is een kleine buurtschool in een prachtig gebouw, gelegen aan het Eikenplein dicht bij het Oosterpark.

De meeste kinderen wonen in de Oosterparkbuurt en hebben verschillende culturele- en religieuze achtergronden. Deze verschillen vormen mede de basis om respectvol met elkaar om te leren gaan. De kinderen worden positief tegemoet getreden en leren elkaar complimenten  geven.

Wilt u meer informatie over de Barbaraschool of wilt u uw kind aanmelden dan kunt u een afspraak maken met Jeroen van Huizen, directeur: tel. 020- 6650790 of j.vanhuizen@barbaraschool.nl

Paasontbijt op de Barbaraschool

Alle kinderen van de Barbaraschool werden de donderdag voor pasen uitgenodigd om in de aula van de school te komen ontbijten. Aan lange tafels werden eieren gepeld. Dank aan alle ouders en docenten voor een prachtige dag.

Lees verder

Sinterklaas bezoekt de Barbara

Nadat alle kinderen zich op het Eikenplein opgesteld hadden, werd de Sint, onder luid gezang welkom geheten. Samen met zijn pieten veroorzaakte hij  een flinke janboel. Overal lagen pepernoten.  Daarna volgende de officiele ontvangst van de goedheiligman in de aula van de school. De kinderen lieten met zang en dans weten hoe welkom hij was. Daarna bracht Sint aan iedere klas een bezoek en deelde hij kadotjes uit. 

Lees verder

Sint Maarten viering op het Eikenplein

De Barbaraschool organiseerde op 11 november een indrukwekkende  lampionnentocht voor de hele buurt. Een grote groep kinderen en hun ouders verzamelden zich op het Eikenplein.  De bovenbouw had pompoensoep gemaakt en er waren groentensnacks. Het hoogtepunt was de optocht door het met kaarsjes verlichtte Oosterpark. Op het plein en in de muziekkapel van het park was live muziek. Onderweg werd snoep uitgedeeld door ouders en docenten van de school. Bij terugkomst op het plein kon iedereen zich warmen aan de vuurkorf en nog een laatste lied zingen. Het was een mooie avond. 

Lees verder

Barbaraschool kloppend hart huiskamerfestival Oost

Op zaterdag 7 oktober 2017 vond de derde editie van Huiskamerfestival Oost plaats. Huiskamers rondom het Amsterdamse Beukenplein werden omgetoverd tot kleine theaters. Professionele artiesten speelden er try-outs van programma’s die later in het seizoen in de theaters te zien waren. Met optredens van Lebbis, Michiel Hulshof, Beatrice van der Poel, Nyk de Vries, Samira Dainan, Maartje Duin en Jan & Marloes.

Lees verder

Informatie-avond door ouders, voor ouders

Op woensdag 11 oktober 2017, om 20:00 uur, organiseren ouders van de Barbaraschool een informatie-avond voor geïnteresseerde ouders, om ervaringen te delen en om vragen te beantwoorden. Wees welkom op de Vrolikstraat 266a in Amsterdam. U kunt zich aanmelden via ouderinitiatiefbarbaraschool@gmail.com

Lees verder

Schooljaar weer geopend op de Barbaraschool

Het nieuwe schooljaar is weer geopend. Welkom terug iedereen.

Lees verder

Kom naar onze open dagen

Als u meer informatie wilt over de Barbaraschool en als u wilt weten of deze school past bij uw kind, kunt op de school bezoeken. De open dagen zijn gepland op

Lees verder

Juffen- en Meestersdag gevierd op zonnig Eikenplein

Met een confettikanon, schmink en henna is de juffen en meestersdag afgesloten. In aanwezigheid van alle kinderen, ouders en docenten is nog een keer stil gestaan bij het succesverhaal van de Barbaraschool. Aan lange tafels met door ouders gemaakt eten kon worden nagepraat en voor degenen met taalgevoel ontmoetten ouders elkaar in verschillende talen door een bijdrage te doen in de talen-ton.

Lees verder

Jump in certificaat uitgereikt

Met een groot feest, een circus en activiteiten voor de hele school is gevierd dat de Barbaraschool het "jump-in certificaat verkregen heeft. 

Lees verder

De Barbaraschool kan de toekomst in

Succesvolle samenwerking tussen bestuur, MR en ouders

Lees verder

28 mei Informatie avond van ouders voor ouders

Een fijne school voor je kind? Hoor het zelf van ouders van de Barbaraschool op het Eikenplein.

Lees verder

Barbaraschool krijgt Jump-in certificaat

Dit schooljaar wordt de Barbaraschool een echte Jump in school. Scholen die voldoende scoren op de acht doelen voor gezonde scholen, ontvangen het Jump-in certificaat

Lees verder

Open dagen

Op donderdag 18 mei a.s. van 19:30 en op vrijdag 19 mei a.s. vanaf 10:30 vinden er weer open dagen plaats in de Barbaraschool. U bezoekt het gebouw en krijgt informatie over de school. U ontmoet directeur Cilia van Oostveen en ouders van de Vrienden van de Barbaraschool. Wees welkom! 

Lees verder

Schooluitje

Op vrijdag 21 april zijn de groepen 1 t/m 6 naar de Linnaeushof geweest. 's Morgens om 9 uur vertrokken we met een grote bus en een dubbeldekker naar Bennebroek. Gelukkig zat het verkeer mee en hadden we geen last van files. Even na tienen streken we neer op de picknickplek en konden de kinderen heerlijk hun gang gaan in de speeltuin. De kinderen hebben genoten. Ze hebben heerlijk kunnen spelen op de meer dan 350 toestellen.
We boften met het droge weer en met de inzet van de ouders die als groepsbegeleiders mee zijn geweest. De glijbaan was favoriet, maar ook op de trampoline, op het springkussen en in de klimtoren zag je Barbarakinderen, evenals in de trein en in de trapwagens hoog boven de speeltuin. Al met al is het een fijne dag geweest! 
Natuurlijk hebben we ons in de bus weer verstopt voor de papa's en mama's, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, die ons stonden op te wachten bij thuiskomst!
Moe, maar voldaan konden we daarna van een paar vrije dagen genieten. En zoals je aan Ko kunt zien, was dat wel nodig!
De ouders die meegegaan zijn naar Linnaeushof: hartelijk dank voor jullie hulp!!!

Lees verder

Talentenshow

Op 31 maart vierden wij onze jaarlijkse Talentenshow, gepresenteerd door juf Alice en gym meester Jorrit. Alle kinderen zagen er prachtig uit en hadden zowel thuis als op school hard geoefend zodat op vrijdagavond de meest gevarieerde talentenshow van Amsterdam Oost te zien en te horen was. Van zang en dans tot acrobatiek, goocheltrucjes en toneelspel. Alles passeerde de revue en allemaal kregen de kinderen hun ‘three minutes of fame’. Plezier, samenzijn en talentontwikkeling stonden centraal deze avond.

Lees verder

Succesvolle informatie avond vrienden van de Barbara

Tijdens een drukbezochte informatieavond, zijn ouders van kinderen die op de Barbaraschool zitten geïnformeerd over het werk dat de stichting Vrienden van de Barbara tot dusverre heeft gedaan. In aanwezigheid van Cilia van Oostveen (directrice), gaven de voorzitters van de diverse werkgroepen een update over de vorderingen. Ondanks dat er duidelijk vertrouwen uitgesproken is in het werk van de stichting, werd ook duidelijk dat er nog veel werk gedaan moet worden. 

Lees verder

Open dag 7 april 11:00 uur

Op Vrijdag 7 april a.s. vindt weer een open dag plaats in de Barbaraschool. Vanaf 11.00 uur bent u welkom voor een rondleiding. U bezoekt het gebouw en krijgt informatie over de school. U ontmoet directeur Cilia van Oostveen en ouders van de Vrienden van de Barbaraschool. Wees welkom! 

Lees verder

Alles over de geschiedenis van de Barbaraschool

Voor de website van de Barbaraschool, zette kunst-, en architectuurhistoricus Ben Rebel de ontstaansgeschiedenis van de school en de buurt op een rij. 

Lees verder

Open dagen groot succes

De open dagen deze week zijn goed bezocht. Op beide dagen werden de ouders ontvangen in het lokaal van juf Irma, waar ze zijn ontvangen en toegesproken door Cilia. Naast bijdragen van ouders van de barbaraschool en de docenten was er tijd voor vragen. Natuurlijk werd afgesloten met een rondleiding door de school. In april volgt alweer de volgende open dag.

Lees verder

Trammeland in Tandenland

Omdat wij de mondgezondheid van uw kind erg belangrijk vinden, zijn wij deze week weer gestart met ons jaarlijkse onderbouw programma van de GGD: Trammelant in Tandenland.
Hierin speelt Tandenpoes een grote rol: hij is onze tandenheld. Met zijn staart maakt hij een tandenborstel en zo poetst hij alle gebitten van de dieren. Dankzij zijn speciale vergrootbril kan hij precies zien waar de plakmannetjes in de mond zitten.

Luilakken zijn één van die plakmannetjes. Zij zitten in je mond en zijn erg bang voor de tandenborstel. Als je niet goed poetst, óf niet vaak genoeg poetst, dan komen er te veel luilakken in je mond. Zij kruipen dan onder je tandvlees en kunnen voor problemen zorgen. Je poetst ze weg door 2x per dag (’s ochtends en ’s avonds) je tanden te poetsen.
Zoetkoppen zijn ook plakmannetjes. Zij zijn dol op al het zoete eten en drinken dat je mond binnen komt en zij snoepen met je mee. Hoe meer zij met je mee snoepen, hoe meer zij moeten plassen.  Dat is een groot probleem want die plasjes zijn zuur en zorgen voor gaatjes in je tanden. Ook de zoetkoppen zijn bang voor de tandenborstel en verdwijnen dus als je goed poetst.

Tandenpoes leert zijn goede vriend Nijlpaard (en daarmee meteen de kinderen) hoe je goed voor je tanden en je mond kunt zorgen. Gedurende het schooljaar bekijken wij 3 filmpjes van de website van de GGD. Ook ontvangen de kinderen deze week een speciaal Trammelant in Tandenland boekje waarmee u thuis aan de slag kunt en lekker kunt voorlezen/ samen kunt kleuren. 
In de klas leren de kinderen onze Ko ook hoe hij zijn tanden goed moet verzorgen. Ko is zelfs al bij de schooltandarts geweest! Hij was niet bang en heeft een sticker gekregen omdat hij zo goed van de kinderen geleerd heeft hoe je moet poetsen. Nu leert Ko aan aap en tijger hoe je goed voor je mond kunt zorgen. Dus, kinderen, bedankt!

Lees verder

Talentenshow 2016

Donderdag 31 maart om 18:30 uur vindt de jaarlijkse Barbara Talentenshow plaats. Een uur lang genieten van de talenten van alle leerlingen op het podium. Elk jaar weer een succes! 

Lees verder

Gefeliciteerd, voetbalkampioenen van Amsterdam Oost!

Lees verder

Bijna Sinterklaas!!!

Ook dit jaar komt de Sint samen met zijn pieten onze school verblijden met een bezoekje. Op welke wijze komen ze dit jaar bij ons aan? Kom ook kijken op vrijdagochtend 4 december rond 8:30 uur op het schoolplein...

Lees verder

Sint Maarten

Op woensdag 11 november wordt het feest buiten op het schoolplein gevierd. Onder leiding van ouders wordt er om 17:00 uur pompoensoep gegeten. Daarna gaan de kinderen samen met de ouders en hun lampion door het Oosterpark en de buurt lopen.

Lees verder

Open inloop ochtend

Op vrijdag 25 september is er om 10:30 uur een open inloop ochtend om nader met de Barbaraschool kennis te maken.

Lees verder

Barbaraschool wint gulden feniks

Prijsuitreiking gemist?

Lees verder

'Pimp my school'

De katholieke Barbaraschool is een van de oudste basisscholen van Amsterdam. De school is gehuisvest in een prachtig neoclassicistisch kloostergebouw op het Eikenplein in Amsterdam Oost. Het interieur stamt echter uit de jaren ’80 en verkeert in zeer slechte staat: donker, stoffig en versleten. Een doorn in het oog van de ouders die hun kinderen dagelijks naar de school brengen.

Lees verder