Welkom

De Barbaraschool is een kleine buurtschool in een prachtig gebouw, gelegen aan het Eikenplein dicht bij het Oosterpark.

De meeste kinderen wonen in de Oosterparkbuurt en hebben verschillende culturele- en religieuze achtergronden. Deze verschillen vormen mede de basis om respectvol met elkaar om te leren gaan. De kinderen worden positief tegemoet getreden en leren elkaar complimenten  geven.

Wilt u meer informatie over de Barbaraschool of wilt u uw kind aanmelden dan kunt u een afspraak maken met Jeroen van Huizen, directeur: tel. 020- 6650790 of j.vanhuizen@barbaraschool.nl

De Barbaraschool kan de toekomst in

Succesvolle samenwerking tussen bestuur, MR en ouders

De Barbaraschool blijft open! De unieke buurtschool aan het Eikenplein in Amsterdam-Oost zit in het oudste schoolgebouw van Amsterdam. Eerder dreigden hoge onderhoudskosten het voortbestaan van de school in gevaar te brengen, terwijl het aantal leerlingen stijgt en de ouders erg enthousiast zijn over de school. De MR, de stichting Vrienden van de Barbara en de stichting KBA NW West  sloegen de handen ineen om te onderzoeken of een alternatief onderhoudsplan haalbaar zou zijn. De afgelopen periode is druk gerekend en werd met architect Thomas Bernhardt hard gewerkt aan een alternatief onderhoudsplan dat wel haalbaar is. "Met dit plan kan de Barbaraschool de toekomst in" , aldus schoolbestuurder Frank Merten, "Hiermee feliciteer ik het team, de leerlingen en de ouders van harte. Wat geweldig om dit goede nieuws zo vlak voor de zomervakantie bekend te kunnen maken!"

 

Terug naar het nieuwsoverzicht