De Barbaraschool kan de toekomst in

Succesvolle samenwerking tussen bestuur, MR en ouders

De Barbaraschool blijft open! De unieke buurtschool aan het Eikenplein in Amsterdam-Oost zit in het oudste schoolgebouw van Amsterdam. Eerder dreigden hoge onderhoudskosten het voortbestaan van de school in gevaar te brengen, terwijl het aantal leerlingen stijgt en de ouders erg enthousiast zijn over de school. De MR, de stichting Vrienden van de Barbara en de stichting KBA NW West  sloegen de handen ineen om te onderzoeken of een alternatief onderhoudsplan haalbaar zou zijn. De afgelopen periode is druk gerekend en werd met architect Thomas Bernhardt hard gewerkt aan een alternatief onderhoudsplan dat wel haalbaar is. "Met dit plan kan de Barbaraschool de toekomst in" , aldus schoolbestuurder Frank Merten, "Hiermee feliciteer ik het team, de leerlingen en de ouders van harte. Wat geweldig om dit goede nieuws zo vlak voor de zomervakantie bekend te kunnen maken!"